Ontwikkeling

A.S.C. Academy

Het A.S.C./A.V.S.V wil met de oprichting van haar stichting A.S.C. Academy de Amsterdamse student helpen op academisch vlak te excelleren. Via de A.S.C. Academy kunnen alle Amsterdamse universitaire studenten in aanmerking komen voor een beurs voor een bijzonder of prestigieus studie- of onderzoeksproject in binnen- of buitenland. Lees meer

Bedrijvendiners

Jaarlijks wordt er binnen het A.S.C./A.V.S.V. een bedrijvendiner en een juridisch diner georganiseerd voor de leden. Deze diners hebben als doel een plek binnen het sociëteitsleven te creëren voor ambitieuze en ondernemende studenten. Voor het bedrijvendiner waren verschillende fast movers, financiële instellingen en consultants uitgenodigd en bij het juridisch diner waren de grote advocatenkantoren vertegenwoordigd.

Persoonlijke Ontwikkeling

Voor de leden die te maken hebben met studiekeuzes, carrièrekeuzes, disciplineproblemen en studieproblemen bieden we gratis ‘speedcoaching’ aan door professionele coaches van Utiles. Zo krijgen leden de kans om te kijken of begeleiding door een coach hen kan helpen hun problemen op te lossen. Voor meer informatie over het bedrijf Utiles kunt u kijken op www.utiles.nl

CV- en sollicitatietraining

In samenwerking met studentenorganisatie Integrand bieden we cv- en sollicitatietraining bij ons op de sociëteit aan.

Studie-begeleiding

Tijdens de tentamenweken worden er examentrainingen gegeven voor struikelblokvakken van verschillende studies. Deze trainingen worden verzorgd door AthenaStudies en het slagingspercentage ligt door de professionele docenten op 87%. De trainingen worden geheel vrijblijvend georganiseerd in de Bibliotheek op Sociëteit N.I.A.

Geneeskundig- en juridisch symposium

Jaarlijks wordt er door voor geneeskunde studenten een geneeskundig symposium georganiseerd. Elk jaar staan er meerdere actuele onderwerp binnen de geneeskunde centraal. Zie ook geneeskudingsymposium.nl. Ook voor de rechtenstudenten wordt er jaarlijks een symposium georganiseerd.

Culturele activiteiten

Door het jaar heen worden verschillende culturele activiteiten georganiseerd. Zo is er een jaarlijks terugkerend filmfestival, daarnaast wordt er tijdens de feestweek, de NIAweek, een week lang radio gemaakt door verschillende leden (geselecteerd door middel van sollicitaties) van onze vereniging. Ook worden onze leden op andere culturele gebieden gestimuleerd, door bijvoorbeeld gratis voorstellingen te regelen bij de Stadsschouwburg of het Concertgebouw, rondleidingen in musea of voordrachtavonden door Propria Cures. In 2010 is het A.S.C./A.V.S.V. een samenwerking aangegaan met het programma Nova College Tour en zijn de uitzendingen opgenomen op de sociëteit.

Stichting M.O.E.T.

Stichting M.O.E.T., Met Onderwijs Een Toekomst, is 5 jaar geleden ontstaan vanuit een studenteninitiatief. Van de 2700 leden zijn er maar liefst meer dan 2100 donateur! De projecten van Stichting M.O.E.T. worden vrijwel volledig gefinancierd door de leden van het A.S.C./A.V.S.V. Het is dan ook een stichting voor en door studenten.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingmoet.nl

KLIK

KLIK bestaat sinds 2018 en verbindt leden van het A.S.C./A.V.S.V. met nieuwkomers in Amsterdam. In een traject wanneer er iedere week wordt afgesproken leren de nieuwkomers Nederlandse studenten goed kennen en leren zij meer over de Nederlandse cultuur. Bijeenkomsten zijn op de vereniging zelf, TonTon club, het bezoeken van een museum of op een heerlijke zomerdag een rondje varen over de grachten met een hapje en een drankje.

Ouderenkerstdag

Ieder jaar wordt er rondom kerstmis een middag georganiseerd voor bejaarden uit alle buurtcentra uit heel Amsterdam. Al ruim tien jaar komen er rond de 140 bejaarden naar onze sociëteit om een dag te in de watten gelegd te worden met muziek, zang, advocaat, oliebollen, bingo met velen prijzen en nog vele andere dingen. De meeste bejaarden keren elk jaar terug, vanwege het grote succes

Kids Olympics

De vereniging heeft ook dichter bij huis een helpende hand geboden. In samenwerking met Amsterdam Cares, een stichting die zich inzet voor bejaarden, daklozen, kinderen in achterstandssituaties, immigranten en gehandicapten, wordt er een sport en speltoernooi in het kader van de Olympische Spelen georganiseerd. Door kortingen op subsidies voor sportverenigingen zijn weinig van deze kinderen in staat lid te worden van een sportvereniging en de bewegingsarmoede neemt daarom in veel delen van Amsterdam toe.

MOVE

Het A.S.C./A.V.S.V. werkt samen met het project Move. Leden van onze vereniging starten samen met kinderen uit een minder bedeelde wijk in Amsterdam een project op. In vier tot zes maanden helpen we kinderen van 10-13 jaar om iets moois voor elkaar te krijgen in hun buurt. De projecten bestaan uit twee onderdelen: een verbindende activiteit en een actief uitstapje naar het studentenleven. Projecten die in die maanden worden gerealiseerd verschillen van chillbank op het schoolplein tot een swingend buurtfeest.