Marketing & Business Development Assistant DLA Piper

Marketing & Business Development Assistant DLA Piper

 

DLA Piper is een wereldwijd advocatenkantoor en staat bekend om zijn innovatie en ondernemerschap. We zijn actief in meer dan 40 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. Onze diversiteit en ons grote bereik geven ons een uitstekende positie om onze klanten te ondersteunen ongeacht waar ze actief zijn. Daarmee kunnen we tevens lokaal waarde toevoegen aan de samenleving en tevens onze collega’s aantrekkelijke wereldwijde carrièremogelijkheden bieden.

We streven ernaar om het toonaangevende ‘global business law firm’ te zijn door onze klanten kwaliteit, betrouwbare dienstverlening en zo veel mogelijk toegevoegde waarde te leveren met praktische en innovatieve juridische oplossingen, die hen helpen te slagen in hun missie.
Het Marketing & Business Development-team (MBD) speelt een leidende rol bij het profileren van ons kantoor in de markt voor zakelijk juridische dienstverlening. De Marketing & Business Development Assistant maakt deel uit van het MBD-team van DLA Piper en rapporteert aan het hoofd Marketing & Business Development.

 

Jouw functie als Marketing & Business Development Assistant

Het Marketing & Business Development-team (MBD) levert een breed scala aan diensten op het gebied van marketing, communicatie en business development voor ons kantoor in Amsterdam, met het oog op verbetering van de marktpositionering, omzet en winstgevendheid van het kantoor.

Onze groeiambitie heeft geleid tot de behoefte aan een veelzijdige en creatieve assistent voor ons Marketing & Business Development team. We zijn op zoek naar een professional die in staat is het team te ondersteunen en bij te dragen aan het realiseren van de ambities van zowel ons team als het kantoor met betrekking tot duurzaamheid, onze belangrijke klanten en reputatie.

In de functie van Marketing & Business Development Assistant speel je een centrale rol: je bouwt een netwerk op en leert samenwerken met onze (internationale) praktijkgroepen, de collega’s van MBD en andere Business Services-teams. Je maakt deel uit van een enthousiast en ervaren team met een geweldige mentaliteit om de ondersteuning naar een hoger niveau te tillen.

 

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden 

 • Ondersteunen van marketing en business development  (key) klant gerelateerde communicatie en go-to-market initiatieven – dit omvat onder andere interne en externe communicatie, evenementen en marketingcampagnes die rechtstreeks verband houden met de ontwikkeling en dynamiek van (key) klanten en sectoren;
 • Ondersteunen van het team bij strategiecommunicatie, waaronder sociale media;
 • Meewerken aan submissions van legal directories;
 • Assisteren bij pitches met strakke deadlines; en
 • Administratieve taken en projecten ondersteunen zodat onze basis op orde is.

 

Wat maakt je succesvol als MBD Assistant?

 • In staat zijn in een matrixorganisatie te werken – een balans vinden tussen de behoeften van de klant en concrete initiatieven en doelen;
 • In staat zijn op multidisciplinaire terreinen samen te werken, waaronder senior stakeholders op nationaal en internationaal niveau binnen heel DLA Piper;
 • Veelzijdigheid en een flexibele stijl gebaseerd op emotionele intelligentie zijn essentieel;
 • Gedreven zijn op het gebied van samenwerking, teamwerk en uitwisseling van best practices; en
 • In staat zijn om in alle rust te werken onder druk en tegenstrijdige prioriteiten te verenigen.

 

Wat we van jou vragen

 • Afgeronde hbo-of universitaire opleiding, bij voorkeur in bedrijfskunde, communicatie, rechten of commerciële economie;
 • 1-3 jaar werkervaring in dit vakgebied;
 • Ervaring met pitchen, accountmanagement, projectmanagement, Photoshop, sociale media of evenementen is een pré;
 • Sterke organisatievaardigheden en in staat zijn onderscheid te maken tussen urgente en belangrijke taken;
 • Oog voor detail, pragmatisch, goede analytische vaardigheden; en
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden (vloeiend in Nederlands en Engels).

 

Wat wij bieden

We bieden een marktconform beloningspakket en erkenning van de waarde die jij toevoegt aan ons team en ons bedrijf:

 • Ondersteuning, begeleiding en feedback van fantastische collega’s;
 • Een prettige en inspirerende werkomgeving;
 • Informele werksfeer met een opendeurbeleid;
 • Mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en carrière te maken;
 • De vrijheid en flexibiliteit om je functie te vervullen op een manier die bij jou past;
 • 28 vakantiedagen; en
 • Financiële bijdrage aan je sportabonnement via Bedrijfsfitness Nederland.

 

Reageren? 

Als je carrière wilt maken in een vooruitstrevende en uitdagende werkomgeving, stuur dan je cv met motivatie, waarin jij aangeeft waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze functie.


Graduate Recruiter DLA Piper

GRADUATE RECRUITER DLA PIPER

 

THE OPPORTUNITY

DLA Piper zoekt een proactieve en enthousiaste Graduate Recruiter!

 

Over ons 

DLA Piper Nederland N.V. is onderdeel van DLA Piper, één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd. We zijn gevestigd in meer dan 90 steden verdeeld over meer dan 40 landen in Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Australië en de Verenigde Staten. Onze cliënten, maar ook onze medewerkers profiteren van onze internationale slagkracht. We zijn in korte tijd gegroeid en hebben de ambitie om verder te groeien.

 

Het team

Het HR-team speelt een essentiële rol in de ambitie van onze organisatie. Het stelt DLA Piper onder meer in staat om de juiste talenten aan te trekken, te behouden en verder te ontwikkelen. Het HR-team bestaat momenteel uit een Head of HR, twee HR Advisors, een HR Coördinator, een Learning & Development Advisor, een HR Transformation Lead, een Corporate Recruiter, Graduate Recruiter en twee werkstudenten.

 

MAIN DUTIES AND RESPONSIBILITIES

Als Graduate Recruiter ben jij verantwoordelijk voor het wervings- en selectieproces van aanstormend juridisch talent. Jij wordt het gezicht en aanspreekpunt voor studenten en beginnende advocaten, zowel op kantoor als daarbuiten. Je denkt onder andere mee over het recruitmentbeleid, lokaal en internationaal, je houd je zowel intern als extern bezig met de organisatie en uitvoering van recruitmentevenementen en draagt zorg voor het onderhouden van de talentpool en de positionering van ons kantoor op de arbeidsmarkt.

Je zal nauw samenwerken met de andere Recruiters. Daarnaast heb je veelvuldig contact met andere kantoorgenoten, de sollicitatiecommissie, de Marketing & Business Development-afdeling en verschillende studie- en studentenverenigingen. Het gaat om erg afwisselende werkzaamheden en daarnaast is er veel ruimte voor eigen initiatief, binnen een internationale werkomgeving met uitstekende individuele opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

ABOUT YOU

Wij zoeken iemand met een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van Rechten. Je hebt een toegankelijke persoonlijkheid, zeer goede sociale en communicatieve vaardigheden en hebt de ambitie om in diverse teams samen te werken. Verder ben jij zelfstandig, overtuigend, weet je van aanpakken en kan je goed schakelen tussen verschillende ad hoc werkzaamheden. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is vereist.

Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende functie binnen een internationale werkomgeving;
 • Direct veel zelfstandigheid en tegelijkertijd een nauwe samenwerking met de rest van kantoor;
 • Een hecht en jong team waarbij enthousiasme, durf en gedeeld succes voorop staan;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en nieuwe initiatieven.

 

ABOUT US

DLA Piper is a global law firm with lawyers located in more than 40 countries throughout the Americas, Europe, the Middle East, Africa and Asia Pacific. Our global reach ensures that we can help businesses with their legal needs anywhere in the world. We strive to be the leading global business law firm by delivering quality, service excellence and value to our clients and offering practical and innovative legal solutions to help them succeed. Our clients range from multinational, Global 1000, and Fortune 500 enterprises to emerging companies developing industry-leading technologies, as well as government and public sector bodies.

 

OUR VALUES

In everything we do connected with our People, our Clients and our Communities, we live by these values:

 • Be Supportive – we are compassionate and inclusive, valuing diversity and acting thoughtfully
 • Be Collaborative – we are proactive, passionate team players investing in our relationships
 • Be Bold – we are fearless and inquisitive, challenging ourselves to think big and find creative new solutions
 • Be Exceptional – we are strategic and driven, exceeding standards and expectations

 

DIVERSITY AND INCLUSION

At DLA Piper, diversity and inclusion underpins how we live our values and everything we do.  We believe that everyone has a voice, and that everyone’s voice counts. We know that the rich diversity across our firm makes us stronger, more innovative and creative, which helps us to better serve our clients and communities. We are committed to providing an inclusive working environment and culture across our global firm, where everyone can bring their authentic self to work.

Diversity of perspective, thought, background and culture combine to make us the leading global law firm; that’s why we actively seek to build balanced teams. We welcome the unique contribution that you will bring to our firm and actively encourage applications from all talented people – however your talent is packaged, whatever your background or circumstance and regardless of how you identify.

We support anyone with a disability or long term health condition to ensure they have the opportunity to perform at their best. If you have not done so already, please let us know if you require any support so we can make the right adjustments and considerations should they be required.

 

AGILE WORKING

We know that people have responsibilities and interests outside of their career and that as a business, we all benefit from working flexibly. That's why we are open to discussing with candidates the different ways in which we are able to support requests for agile working arrangements.

 

PRE-ENGAGEMENT SCREENING

In the event that we make an offer to you, and where local legislation permits, we will conduct pre-engagement screening checks that may include but are not limited to your professional and academic qualifications, your eligibility to work in the relevant jurisdiction, any criminal records, your financial stability and references from previous employers.


HR Traineeship Ahold Delhaize

Ahold Delhaize’s International Traineeship  

Do you want to kickstart your career in HR in a focused three-year personal and professional development experience? Are you a future leader within our global food retail company and are you excited to work abroad with our family of strong local retail brands? 

Then look no further! At Ahold Delhaize we offer a challenging International HR Traineeship – dare to grow with us! 

We are 

Ahold Delhaize is one of the world’s largest food retail groups, a leader in supermarkets & e-commerce and a company at the forefront of sustainable retailing. Our family of great local brands serves more than 55 million shoppers each week in the United States, Europe and Indonesia. Each brand shares a passion for delivering great food, value and innovations, and for creating inclusive workplaces that provide rewarding professional opportunities. 

What is our International HR Traineeship? 

Being active in the U.S., Europe and Indonesia, our challenges do not stop at country borders. We strongly believe that our future leaders should develop an international mindset. The International HR Traineeship is a 3-year development programs in which you get the opportunity to get your HR career at Ahold Delhaize off to a flying start. 

To become a seasoned professional, you will have at least four rotations within or between our different Retail brands and countries. You experience retail from the corporate side by having functional skills training and by working on projects related to your track. Engaging in international assignments will prepare you in becoming Ahold Delhaize’s next future leader. 

We stimulate cross-functional learning by organizing learning sessions, together with fellow Trainees and other inspiring colleagues. As our trainee Isa puts it: “Studying at University is one thing, but working and learning in practice is really different”. Our ambitious and balanced development program follows 3 pillars which will be guiding through the 3 years of your Traineeship: Social and Business Development, Technical Functional Skills and Leadership Development. 

Why should you want to work in HR at Ahold Delhaize? 

We’re in the people business. The 414.000 associates working across our local brands and support offices focus every day on ensuring they serve their customers well and deepen connections with their communities. To be successful, our brands need the best people. 

 • Our 18 great local brands host a working place for 414.000 associates. 
 • 466 of our associates work within the HR function. 
 • HR provides functional areas as diverse as the people in it. During your Traineeship you may find yourself working in or with areas including, but not limited to: HR Business Partnering, Total Rewards, Positioning/Employer Branding, Talent & Development, Recruitment, HR Services, Organizational Design etc. 

 

Wondering what this program might look like? 

Year 1 – Explore, learn & connect 

In the first year of your Traineeship, you will start the program in the international HR team of at the Ahold Delhaize headquarters in Zaandam at the Global Support Office. You will learn what working for this organization entails while discovering your own strengths and growth areas while also focusing on growing your HR expertise. 

Year 2 – Internationalize 

This year you will spend time in the business at one of the great local brands of Ahold Delhaize in another geography. Together with your supervisor you will find a challenge that suits you best. Moreover, you broaden your perspective on HR, management and omnichannel food retailing. 

Year 3 – Specialize 

In your third year you will choose an HR area to focus your development plan on. Do you aspire to go into expertise, HR Business Partnering, or do you prefer to be developed into an HR generalist? The choice is yours! No matter in which of the great local brands or support offices you are placed, you will be developed in such a way that you are prepared for post-Traineeship HR career within Ahold Delhaize. 

Let’s talk about you 

To become one of Ahold Delhaize’s future HR leaders, you bring the following skills to the Traineeship: 

 • Eagerness in working together with a diverse group of colleagues 
 • Influencing and inspiring others 
 • Initiating and analyzing 
 • The mindset of a pioneer 
 • Driving results 
 • Being flexible, agile and adaptable 

Additionally, you have a strong drive for HR, hold a Master’s degree before the start of the traineeship, preferably in a relevant field. You have a maximum of two years working experience and your English language proficiency is excellent (at least level C1). Finally, you are currently living in and eligible to work in the country of the vacancy you are applying for. 

If you also can relate to our Ahold Delhaize core values – courage, integrity, teamwork, care, and humor, we are looking for you! 

We offer 

We offer you a dynamic 3-year program, in which your development path will evolve based on your personal growth areas and our ongoing business opportunities. You will get the opportunity to work abroad for at least 6 months and work within our global family of great local brands. Moreover, we offer you: 

 • A good salary and favorable secondary employment conditions 
 • Focus on personal and professional development, amongst others by coaching and trainings specially developed for you as a trainee 
 • An inspiring environment, working with a diverse group of colleagues – we empower you to think and act with courage in your everyday role 
 • The opportunity to impact the markets Ahold Delhaize serves, by working for one of the leading global omnichannel food retailers 
 • A kick-start of your career in HR 

https://youtu.be/vlAUNcAOZSQ